Bilgiler

Gizlilik Politikası

Son güncelleme: 21 Mayıs 2018

Genel açıklama

Air Astana şirketi olarak gizliliğinize saygı duyar ve kişisel bilgilerinizin korunmasıyla ilgili yükümlülüklerimiz konusunda ciddi davranırız. Kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamak için sürekli olarak önlem aldığımızdan ve yalnızca meşru amaçlarla kullanılmalarını sağladığımızdan emin olabilirsiniz.

Sunulan gizlilik politikası, ne tür kişisel bilgilerin, ne zaman ve nasıl topladığımızı, sakladığımızı ve kullandığımızı anlamanıza yardımcı olacaktır. Bu politika, Air Astana’nın ticari ihtiyaçlarına veya yasal gereksinimlere uygun olarak önceden haber vermeksizin herhangi bir zaman değiştirilebilir.

Yasal/hukuki bir zorunluluğun gerektirdiği durumların haricinde, siparişinizi işleme amacı ile kullanmak dışında kişisel bilgilerinizi hiçbir zaman sizin onayınız olmadan bilerek üçüncü taraflara aktarmayacağız.

customer.relations@airastana.com’a yazarak müşteri hizmetleri departmanımız aracılığıyla bizimle iletişime geçerek verdiğiniz bilgileri istediğiniz zaman öğrenebilirsiniz, doğrulayabilirsiniz veya tüm kişisel bilgilerinizin silinmesini talep edebilirisiniz. .

 

Kişisel veriler sorumlusu

İşbu Gizlilik Politikası çerçevesinde Air Astana şirketi tarafından işlenen her türlü kişisel bilgi, Kazakistan Cumhuriyeti Kişisel Verilerin Korunması (28 Aralık 2017 tarihinde değişiklik yapılan 21 Mayıs 2013 tarihli № 94-V sayılı) Kanununa ve Avrupa Birliği ve Birleşik Krallığın veri koruma mevzuatına (2016/679 sayılı Genel Veri Koruma Tüzüğüne) istinaden kişisel verilerinizin sorumlusu olarak kabul edilen Air Astana A.Ş. tarafından kontrol edilir. Resmi adresimiz: Air Astana A.Ş., Zakarpatskaya caddesi, 4A, 050039, Almatı, Kazakistan.

Bizden uçuş rezervasyonu yaptığınız zaman, ancak bir veya daha fazla uçuşun başka havayolu şirketi (şirketleri) tarafından işletilmesi durumunda, bu havayolu şirketi (şirketleri) de aynı şekilde ayrı ayrı "veri sorumlusu" olarak kabul edilecektir.

Otel, araç kiralama servisi veya etkinlik biletleri sağlayıcısı (örneğin Ticketon) gibi herhangi bir servis sağlayıcı, aynı şekilde "veri sorumlusu" olarak ayrı ayrı hareket edecektir. Bunların gizlilik politikasına ulaşmak için doğrudan bu sağlayıcılara başvurabilirsiniz.

 

Politikanın uygulaması

İşbu Gizlilik Politikası, bizimle seyahat ettiğiniz veya bizim hizmetlerimizden yararlandığınız zaman, web sitelerimizi veya mobil uygulamalarımızı ziyaret ettiğiniz veya kullandığınız zaman, bizim acentelerle veya bilgi ve rezervasyon merkezlerimizle irtibata geçtiğiniz zaman, üçüncü taraflar (örneğin, seyahat acenteleri veya başka havayolu şirketleri) aracılığıyla hizmetlerimizi sipariş ettiğiniz zaman veya bizimle herhangi bir başka şekilde iletişime geçtiğiniz zaman da dâhil olmak üzere bizim müşterimiz, sık seyahat eden yolculara yönelik bonus programı üyesi veya potansiyel müşterimiz olarak bizimle olan etkileşiminiz çerçevesinde hakkınızda topladığımız, kullandığımız ve işlediğimiz tüm kişisel verileri kapsamaktadır.

İşbu Politikanın “Kişisel veriler sorumlusu” ve “Kişisel verilerinizi kiminle paylaşıyoruz?” bölümlerinde başka kişisel veri sorumlularının olduğunu belirttiğimiz zaman, daha fazla bilgi almak için bunların gizlilik politikasını incelemeniz gerekmektedir.

MyUPGRADE, MySEAT, MyWiFi vb. ek hizmetlerimizden yararlanmaya karar verdiğiniz zaman veya Air Astana ve başka üçüncü taraflar ile ilişkili yarışmalara katıldığınız zaman ilave şartlar ve kurallar uygulanabilir.

Sitemiz diğer web sitelerine bağlantılar içerebilir. Bizim tarafımızdan yönetilmeyen web sitelerinin gizlilik uygulamalarından sorumlu olmadığımızı lütfen unutmayın. Herhangi bir kişisel bilginizi toplayan her web sitenin gizlilik politikasını okumanızı öneririz. İşbu Gizlilik Politikası, sadece tarafımızca toplanan bilgilere uygulanır.

 

Hangi kişisel bilgileri topluyoruz?

Air Astana şirketi, sadece talep ettiğiniz hizmetleri sunmak ve size uygun ürünün doğru zamanda ve uygun kanal aracılığıyla sunarak bu hizmetlerin kalitesini iyileştirmek amacı ile kişisel verilerinizi toplar ve kullanır.

Toplayabileceğimiz bilgiler şunları içerir:

  • Kişisel veriler: tam adı, cinsiyeti, görevi, doğum tarihi, milliyeti, ikamet ettiği ülke, pasaport veya başka bir kimlik numarası, vize bilgileri, fotoğraflar, video ve ses kayıtları;
  • İrtibat bilgileri: adres, telefon numarası, elektronik posta adresi, şirket unvanı, işletmenin bulunduğu yer;
  • Ödeme bilgileri: kart sahibinin adı, kart numarası, ihraççı banka, fatura adresi ve geçerlilik tarihi bilgileri dâhil olmak üzere kredi kartı veya banka kartı bilgileri. Başka biri adına bilet satın aldığınız zaman sizin ödeme bilgilerinizi toplamakla birlikte uçuş konusunda yolcular ile de irtibata geçebiliriz;
  • Seyahat bilgileri: uçuş bilgileri, servis sınıfına uygulanan yükseltmeler, bilet rezervasyonunu yapmak için kullandığınız kanal (seyahat acentesi, web sitesi vb.), diyet bilgileri, koltuk veya başka hizmetleri seçme bilgileriniz, bagaj gereksinimleriniz, birlikte seyahat ettiğiniz yolcuların bilgileri, uçuşlarımız önceden satın alınmış ürünleriniz ile ilgili tercihleriniz;
  • Sağlık bilgileri: tıbbi kayıtlar, sağlık sorunları veya özel gereksinimler hakkındaki bilgiler;
  • Hassas nitelikteki bilgiler: örneğin, dini inançlarınızı, medikal raporlarınızı, sağlık problemlerinizi, ırkınızı veya etnik kökeniniz belirten diyet tercihleri;
  • Teknik bilgiler: web sitelerimizi ziyaret ettiğiniz zaman veya uygulamalarımızı kullandığınız zaman IP adresinizi, MAC adresinizi, tarayıcı türünü, işletim sistemini, yönlendirme yapılan web sitesini, web tarayıcınızın davranışı ve uygulama kullanımı hakkında bilgilerinizi kaydedebiliriz; bilgi bültenimizi açtığınız zaman veya bültendeki bağlantıya tıkladığınız zaman otomatik bildirim alabiliriz; onayınız üzerine konum bilgilerinizi alabiliriz; ayrıca, cep telefonunuzda saklanan belirli verilere (örneğin, fotoğraflar ve kişilere) de erişim sağlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için aşağıya bakın (çerez dosyaları);
  • Üyelik bilgileri: puanların kullanımı, alınan tahakkuklar, Nomad Club üyelik bilgileri ve herhangi başka sadakat programına katılım bilgileri;
  • Etkileşim bilgileri: bilgi ve rezervasyon merkezimizle, müşteri hizmetleri departmanımızla ve diğer bölümlerimizle yaptığınız elektronik posta yazışmalarınız ve geri bildiriminiz.
    1. Sosyal ağlardaki bilgiler: sosyal ağınızın ayarlarına bağlı olarak sosyal ağ sağlayıcınızdan bilgi alabiliriz. Örneğin, bir sosyal ağ hesabı kullanarak hizmetimize giriş yaptığınızda iletişim bilgilerinizi, ilgi alanlarınızı ve kişilerinizi içeren sosyal ağ profilinizi elde edebiliriz. Sosyal ağ sağlayıcınızdan aldığımız kişisel veriler ve ayarlarınızı nasıl değiştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi için sosyal ağ sağlayıcınızın web sitesini ve gizlilik politikasını kontrol edin;
    2. Bizimle paylaşmaya karar verdiğiniz bilgiler: örneğin, Facebook’ta yorum yazdığınız zaman, müşteri anketini doldurduğunuz zaman veya yarışmaya katılma başvurunuzu gönderdiğiniz zaman bizimle bilgi paylaşabilirsiniz.
  • İstihdam bilgileri: kurumsal, ticari veya resmi müşterilerimizden biri ile birlikte görevinizle bağlı olarak seyahat eden veya başka ürün veya hizmetler alan bir çalışan iseniz, müşterimiz ile olan bağlantınız hakkında, sizin çalışma biçiminiz, personel kimlik numaranız, işe başlama tarihi ve işveren tarafından ödenen herhangi bir uçuş hakkında bilgileri toplayabiliriz;
  • İstatistik bilgileri: örneğin, yolsu sayısı, interneti kullanma verileri, bize ulaştığınız web sitesi, internetteki afiş reklamları bilgileri ve pazarlama ortaklarımızın web sitelerinde görünen linkler, yaptığınız aramalar ve web sitemizde görüntülediğiniz içerikler. Bu bilgi, Air Astana müşterisinin profilini daha iyi anlayabilmek, bilgilerinizi kişiselleştirebilmek ve hizmet sunma şeklini geliştirebilmek amacıyla sadece istatistiksel analiz için toplanacaktır.

Gerekli kişisel bilgiler sağlanmadığı durumda, 1) Air Astana size hizmetleri ve / veya istenen ürünleri sağlayamaz; 2) Air Astana, en yeni ürünleri ve / veya projeleri hakkında size bilgi veremez; ve / veya 3) Air Astana tarafından düzenlenen birikmiş puanların kullanımı için yarışmalara, tanıtımlara veya etkinliklere katılamazsınız.

Bazı hizmetler, uygulamalar veya etkinlikler için diğer veri türlerini toplayabilir ve bu verileri bu gizlilik politikasında açıklanan amaçların dışındaki amaçlarla kullanabiliriz. Bir hizmete veya etkinliğe kaydolurken veya uygulamayı indirirken bu konuda sizi bilgilendireceğiz.

 

Kişisel bilgilerinizi nasıl topluyoruz?

Aşağıda belirtilen zamanda ve durumlarda hakkınızdaki kişisel verileri toplayabiliriz:

  • Web sitemizde, mobil uygulamalar aracılığıyla veya seyahat acenteleri gibi başka satış kanalları üzerinden uçuş veya başka ürün veya hizmetleri aradığınız veya sipariş ettiğiniz zaman;
  • Hizmetlerimizden yararlandığınız veya mallarımızı satın aldığınız zaman;
  • Bilgi bültenlerimize veya başka bilgilendirmelerimize abone olduğunuz, bizim mobil uygulamada (uygulamalarda) push bildirimlerinin veya dâhili bildirimlerin gönderilmesine izin verdiğiniz zaman;
  • Programlarımızdan birine üye olmak için kaydolduğunuz zaman;
  • Bizimle uçuş yaptığınız esnada tercihlerinizi belirttiğiniz zaman;
  • Tıbbi muayene raporu, şikâyet veya yetişkinler tarafından refakatsiz seyahat eden çocuk formu gibi medikal ve diğer formları doldurduğunuz zaman;
  • Tarafımızca düzenlenen yarışmalardan veya promosyonlardan birine katıldığınız zaman;
  • Web sitemizi ziyaret ettiğiniz zaman, mobil uygulamaya veya Nomad Club hesabınıza giriş yaptığınız zaman; web sitemize giriş yaparak gizlilik politikamızı, kurallarımızı, çerez şartlarını ve politikasını kabul ettiğiniz veya çerez bilgilendirmemizi kapatarak sadece web sitemizi kullandığınız zaman çerez dosyalarını toplamaya başlarız;
  • Bilgi ve rezervasyon merkezlerimizle, bilet satış ofislerimizle veya servis acentelerimizle irtibata geçtiğiniz zaman;
  • Bizimle seyahat ettiğiniz zaman, birlikte çalıştığımız havalimanlarını kullandığınız zaman ve bizim bekleme salonlarımızı kullandığınız zaman;
  • Anketlerimizden birini doldurduğunuzda veya başka şekilde geri bildirim sağladığınızda veya Facebook, Instagram, Vkontakte, Telegram veya Twitter gibi sosyal ağlarımız dâhil ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla bizimle etkileşim kurduğunuz zaman;
  • Air Astana’da çalışmak için başvuru yaptığınız zaman.

 

Kişisel bilgilerinizi kimlerden alabiliriz?

Kişisel bilgilerinizi doğrudan sizden veya sizin yetkili temsilcilerinizden (yani, yetki verdiğiniz kişilerden veya mevcut güvenlik prosedürlerimize göre yetkili temsilcinizden) toplamaya ek olarak bazı durumlarda üçüncü taraflardan hakkınızda bilgi toplayabiliriz. Bu üçüncü taraflar aşağıda belirtilenlerden oluşabilir:

  • Seyahat acenteleri veya rezervasyon yapan, rezervasyonlarını güncelleyen ya da sizin adınıza bizimle etkileşimde bulunan kişiler; bunlar aile üyeleriniz, seyahat acenteleriniz veya havayolu satış temsilcileriniz, işvereniniz veya şirket veya grup rezervasyonunuzla ilişkili diğer temsilciniz olabilir;
  • Bizim servis sağlayıcılarımız veya yüklenicilerimiz (yer hizmetleri, yükleme servisi, acenteler, veri analizi ve pazar araştırması sağlayıcıları, uçak bileti satış acenteleri, ödemelerin gerçekleşmesini ve dolandırıcılıktan korunmayı sağlayan tedarikçiler gibi);
  • Bizim adımıza yarışmalar ve diğer etkinlikler düzenleyen veya sponsor olduğumuz üçüncü taraflar;
  • Havayolu şirketleri, havalimanı işletmecileri vb. dâhil olmak üzere seyahatinizin organizasyonuyla ilişkili olan şirketler, göç idaresi, gümrük, sınır güvenlik servisi, diğer düzenleyici kurumlar;
  • Bizim ortaklarımız (havayolu şirketleri ve sigorta şirketleri, araba kiralama veya transfer hizmeti veren şirketler gibi havayolu şirketleri dışındaki şirketler, sık uçan yolcu programına ve diğer müşteri programlarımıza dâhil olan oteller);
  • Şirketimize iş başvurusunda bulunduysanız ve bu iletişime onay verdiyseniz, personel acenteleri ve önceki işverenler.

 

Kişisel bilgilerinize neden ihtiyaç duyuyoruz?

Yalnızca hukuki dayanak, sözleşme yükümlülükleri ve/veya sizin açık onayınız olması şartıyla Air Astana kişisel bilgilerinizi işleme almayı taahhüt eder. Hizmetlerimizi sunmak ve bir havayolu ve seyahat hizmeti sağlayıcısı olarak hizmetlerin kalitesini geliştirmek için kişisel bilgilerinizi kullanmak, havayolu şirketi olarak meşru menfaatimizdir.

Aşağıda belirtilen şekilde kullanmak için kişisel bilgilerinize ihtiyacımız var:

  • Bir işlemin işlenmesi (örneğin, rezervasyon oluşturma, rezervasyon onayının bize iletilmesi), teknik destek sağlama, işlem yardımı, Air Astana mobil uygulaması (uygulamaları) üzerinden uçuşla ilgili SMS mesajlarının veya bildirimlerin gönderilmesi, çevrimiçi check-in veya havaalanında check-in ile ilgili yardım, sık uçan yolcuları mükâfatlandırma programına üye olma ve sizin istek ve taleplerinizi işleme gibi hizmetlerin sunulması da dâhil olmak üzere sizinle olan anlaşmamızı yerine getirmek;
  • Bağlantılı uçuşlar ile ilgili bilgilerin işlenmesi gibi havalimanı hizmetlerinin sunulması, havaalanında uçuş için hazırlık işlemleri, gümrük ve göç servisleri gibi konularda hizmet sağlamak;
  • Bagaj kaybı veya usulsüz bagaj taşıma şikâyetleri dâhil olmak üzere bagajla ilgili her türlü sorguların işlenmesi gibi bagaj hizmetlerini sunmak;
  • Uçakta yemek vermek ve ihtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi en iyi şekilde karşılayan diğer hizmetleri sunmak (sizinle etkileşimde bulunarak tercihleriniz hakkında bilgi toplayabiliriz);
  • Sizin katılabileceğiniz yarışmalar veya promosyonlar düzenlemek ve kazandığınız takdirde sizi bilgilendirmek;
  • Air Astana, ortaklarımız ve Air Astana tarafından yetkilendirilen acenteler tarafından sağlanan ürünler ve hizmetler hakkında reklam yapmak, sizi bilgilendirmek ve sizinle etkileşimde bulunmak;
  • Ürün(ler) ve hizmet(ler) hakkında veya sizin müşteri olarak memnuniyetiniz hakkında anket yapılması amacı ile sizinle iletişime geçmek;
  • Hizmetlerimizi iyileştirmek ve piyasa araştırması dâhil olmak üzere araştırma ve analiz aracılığıyla sizin seyahat deneyiminizi kişiselleştirmek;
  • Güvenlik gereksinimlerini karşılamak ve yasal düzenlemelere uymak;
  • Suç eylemlerini tespit etmek ve önlemek.

Başka biri adına uçak bileti rezervasyonu yapıyorsanız, onun kişisel bilgilerini kullanmak için bu kişiden izin almanız gerekir.

Bilgilerinizin işlenmesinin başka herhangi bir yasadan etkilenmesi durumunda, kişisel bilgilerinizin kullanımı gerekçesi yukarıdakilerden farklı olabilir ve sizin izninize dayanacaktır.

 

Kişisel bilgilerinizi nasıl kontrol edebilirsiniz?

Talebinizin yasaya aykırı olmaması koşuluyla, kimliğinizi kanıtlayan belgenin bir kopyasını ekleyerek ve işbu Gizlilik Politikasının "İşetişim" bölümünde belirtilen adrese yazılı bir talep göndererek kişisel bilgilerinize istediğiniz zaman erişebilir, bunları değiştirebilir, güncelleyebilir, aktarabilir veya silebilirsiniz, kişisel bilgilerinizin kullanımına ve işlenmesine karşı çıkabilirsiniz.

 

Kişisel bilgilerinizi kimlerle paylaşıyoruz?

Seyahatinizin gerçekleşmesi amacı ile kişisel bilgilerinizi aşağıdakiler de dâhil olmak üzere üçüncü taraflara aktarmamız gerekebilir:

  • Diğer havayolu şirketleri (bizim codeshare ve interline ortaklarımız);
  • Havalimanlarındaki operatörler ve havaalanlarındaki bekleme odaları ile yer hizmetleri;
  • Dünya çapında çeşitli kolluk kuvvetleri, düzenleyici kurumlar ve hükümetlerin yanı sıra bunların hizmet sağlayıcılarından gelen ve güvenlik sağlama, gümrük ve göç işlemlerinin yerine getirilmesi ile ilgili gerekçeli ve yasal sorgularına cevap olarak ve yasal yükümlülüklerimize uyulması amacı çerçevesinde yetkili kişiler;
  • Seyahatinizin organizasyonu ile ilgili seyahat acenteleri;
  • Nomad Club programının ayrıcalıklarını size sunabilmemiz amacıyla sık uçan yolcuları mükâfatlandırma programına dâhil olan ortaklarımız;
  • Transfer, faturalama, yemek vb. hizmetleri size veya bize sunan üçüncü taraflar;
  • Bizim adımıza piyasa araştırmasını veya analizini gerçekleştiren, pazarlama hizmetlerini sunan veya müşteri anketlemesini yürüten şirketler;
  • Havayolu sistemleri, veri depolama, posta bülteni hizmetleri, yolcu rezervasyon ve işleme, iletişim ağları, yazılım ve sistem geliştirme, teknik bakım ve destek, bilgi işleme, analiz etme ve raporlama gibi bilgi teknolojileri alanında hizmet gösteren şirketler;
  • Müşterilerimizin, çalışanlarımızın ve varlıklarımızın haklarını, mallarını veya güvenliğini korumak için polis ve düzenleyici kurumlar; şikâyetleri veya olayları araştırma hizmetlerini veren şirketler;
  • Kurumsal, ticari veya resmi müşterilerimizden birinin çalışanıysanız ve işvereniniz tarafından satın alınan bir bilet ile iş gezisine çıkıyorsanız, işvereninize uçuş bilgilerinizi ve bununla ilgili (vaka raporları gibi) diğer bilgileri sağlayabiliriz;
  • Kredi ve ödeme şirketleri, kredi referans kurumları, ödeme işleme esnasında dolandırıcılık önleme ve (gerekirse) dolandırıcılık kontrol hizmetlerinin sağlayıcıları;
  • Sizinle bir sözleşme yapmak için hukuk firmaları ve mahkemeler gibi üçüncü taraflar;
  • Sizinle yapılan herhangi bir sözleşmenin zorunlu ifa edilmesi amacı ile başvurulan hukuk firmaları ve mahkemeler gibi üçüncü taraflar;
  • Sitemizi kullanarak ziyaret ettikleriniz hakkındaki bilgileri (kişisel bilgiler hariç) diğer siteler ile paylaşabiliriz.

Biz kişisel bilgileri üçüncü taraflara satmıyoruz.

 

Kişisel bilgilerinizi nasıl saklıyoruz?

Kişisel bilgilerinizi elektronik dosyalarda saklıyor ve kişisel bilgilerinize erişebilen bilgi sistemi sağlayıcılarının hizmetlerini kullanıyoruz.

Air Astana’nın yasal veya ticari çıkarları doğrultusunda veya ilgili mevzuatın gerekliliklerine uygun olarak ve bilgi toplama amacına uygun olduğu sürece Air Astana kişisel bilgilerinizi saklayacaktır.

İstediğiniz zaman customer.relations@airastana.com’a yazarak müşteri hizmetleri departmanımızla iletişime geçerek kişisel bilgilerinizin veri tabanımızdan tamamen silinmesini talep edebilirsiniz. Kişisel bilgilerinizi ortadan kaldırırken ilgili mevzuata uygun olarak kurtarılmasını imkânsız hale getirilmesini sağlamak için ticari olarak makul ve teknik açıdan gerçekleştirilebilir önlemleri alırız.


Kişisel bilgilerinizi nasıl koruyoruz?

Kişisel bilgilerinizi yetkisiz erişim, değişiklik, ifşa veya imhadan korumak için gerekli teknik ve organizasyonel önlemleri alırız. Veri toplama, depolama ve işleme süreçleri ve güvenlik önlemlerinin dâhili kontroller ve kişisel verileri sakladığımız sistemlere yasa dışı erişimi önlemek için verilerin fiziksel güvenliğini sağlamak için alınan önlemler buna dâhildir. Yeni teknolojilerin geliştirilmesiyle birlikte güvenlik önlemlerimiz sürekli olarak geliştirilmektedir.

Bilgilerin yalnızca iş amaçlı olarak ve hizmetlerimizin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için gerekli olan Air Astana çalışanları, tedarikçileri ve acenteleri için kişisel müşteri verilerine erişim sağlıyoruz. Bu kişiler, söz konusu bilgilerin gizliliğini sözleşmeye dayalı olarak korumalıdır.

Web sitemizde gezinirken kişisel bilgilerinizin güvenliğini sağlamak için 128 bit SSK şifreleme teknolojisi kullanılır. Uçuş biletlerinizin rezervasyonunun www.airastana.com sitesinde yaptığınız zaman verilerinizi güvenli bir şekilde aktarmak için TLS 1.2 kodlama teknolojisi kullanılır. Bu teknolojiler, bilgileriniz Internet üzerinden iletilirken hiç kimsenin okuyamayacağı şekilde kredi/banka kartı numaraları dâhil olmak üzere tüm kişisel bilgilerinizi kodlar.

Tarayıcınız TLS 1.2 teknolojisini desteklemiyorsa, işlemlerin güvenliğini artırmak için en son sürüme güncellemenizi öneririz. Aksi takdirde, kişisel bilgilerinizin aktarımı korunamaz ve Air Astana bu gibi durumlarda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.


Kişisel bilgilerinizi nasıl güvende tutabilirsiniz?

  • Rezervasyon referansınızı gizli tutun

Rezervasyon yaparken size rezervasyon numarası (PNR, Passenger Name Record) ve/veya bilet numarası verilecektir. Bu numaralar, e-postanıza gönderilen onay mesajında ya da rezervasyonunuzdaki yolcuların her birinin biletinin üzerinde yazılacaktır. Rezervasyon referansınızı daima gizli tutmanız gerekir.

Başkalarıyla birlikte seyahat ediyorsanız ve bu kişilerin bireysel rezervasyon bilgilerinize erişmesini istemiyorsanız her kişinin ayrı ayrı ödenmek kaydıyla ayrı rezervasyon yaptırmasını tercih edebilirsiniz.

  • Sık uçan yolcu programına katılımınız ile ilgili ayrıntıları (yani, Nomad Club üyesinin yetki detaylarını) gizli tutun.

Siteye ve mobil uygulamaya (uygulamalara) güvenli erişiminizi sağlamak için şifrelerinizi başkalarıyla paylaşmamanızı tavsiye ediyoruz. Sitede veya mobil uygulamada (uygulamalarda) ve/veya sosyal medya hesaplarını kullanmayı tamamladığınızda (bu hesaplar birbirlerine bağlandıysa) özellikle internete erişmek için herkese açık bir cihaz kullanırken başkalarının bilgisayarınıza veya cihazınıza erişememesi için oturumunuzu kapatmanız gerekir. Böylece, diğer kullanıcılar kişisel verilerinize erişemez.

  • Kendinizi internet dolandırıcılığı ve "kimlik hırsızlığı"na karşı koruyun ve dikkatli olun.

Kişisel bilgilerin kandırma yoluyla yasa dışı şekilde toplanması anlamına gelen ve "kimlik hırsızlığı" olarak bilinen bir internet dolandırıcılığı uygulaması mevcuttur. Üçüncü taraflarca yasa dışı şekilde toplanan listelerde yer alan kişilere istenmeyen e-postalar gönderilir ve alıcılardan sahte veya yasa dışı kopya web sitesine girmeleri ya da banka veya şifre bilgilerini yeniden teyit etmeleri istenir.

Güvenliğiniz için lütfen aşağıdaki bilgileri dikkate alın:

  • Sadece rezervasyonunuzu değiştirmek veya ücret iadesini yapmak istediğinizde veya MyUpgrade gibi ek hizmetlerimizin ödemesi otomatik olarak işlenemediği zaman sizden kart ödeme bilgileriniz istenir. Doğrudan kartınızdan para çekilmesi gerektiği zaman ve bizimle iletişime geçmeniz durumunda bilet satış acentelerinden veya özel servis temsilcilerinden oluşan ekibimiz kartınızın ödeme bilgilerini isteyebilir.

Çerez politikası

www.airastana.com ve mobil uygulamamızı (uygulamalarımızı) kullanırken cihazınızda çerez yerleştirebileceğimizi, çerezleri ve IP adreslerine erişebileceğimizi, bunları saklayabileceğimizi ve web sitemizi kullanma deneyiminizi geliştirmek için web sitesini kullanımınız hakkında veri toplamak için başka yöntemler kullanabileceğimizi kabul etmektesiniz.

Veriler, web sitesini kullanımınız, tarayıcınız ve eriştiğiniz cihaz türü ve bulunduğunuz yer hakkında bilgileri içerebilir.

www.airastana.com adresini ziyaret ederek ve kullanarak, Air Astana'nın cihazınıza çerez yerleştireceğini kabul etmektesiniz.

  • Çerez nedir?

Çerez, ziyaret ettiğiniz bir web sitesinden veya açtığınız belirli e-postalardan gönderilen ve web tarayıcınızda veya cihazınızın sabit diskinde geçici olarak saklanan küçük bir bilgi parçasıdır. Sayfayı tekrar ziyaret ettiğinizde tarayıcı, çerezi sunucuya gönderir. Çerezler, web sitesinin ziyareti kişiselleştirmesine ve web sitesine dönerken kullanıcı deneyimini geliştirmesine izin verir.

Airastana.com web sitesi, ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandığını, tercihlerini (örneğin, ülke, dil) ve yeniden hedefleme / yeniden pazarlama (retargeting/remarketing) amaçlı profil ziyaretçilerini hatırlamak için çerezleri kullanır.

  • Hangi çerez türlerini ve ne için kullanırız?

Air Astana, kendi internet sitesinde ve mobil uygulamasında (uygulamalarında) Oturum Çerezlerini, Performans Çerezlerini, Fonksiyonel Çerezleri ve Reklam ve Üçüncü Taraf Çerezlerini aşağıda belirtilen amaçlar için kullanmaktadır:

  1. Teknik amaçlar 
    Web sitemizin ve mobil uygulamanın (uygulamaların) düzgün ve verimli çalışmasını sağlamak için, bunlarla sınırlı olmamak üzere, aşağıdakileri içerir:
    • web sitesi trafiğini dengeleyerek size tutarlı ve güvenilir hizmet sağlamak; 
    • performans düzeyini korumak için web sitesinin önemli bölümlerine trafiği kısıtlamak;
    • Gizlilik Politikamız, Çerez Politikamız ve web sitemizin Kullanım Koşulları ile ilgili verdiğiniz onayları korumak.

  2. Kullanım kolaylığı 
    Web sitemizde ve mobil uygulamada (uygulamalarda) navigasyon işlemlerini basitleştirmek için, bunlarla sınırlı olmamak üzere, aşağıdakileri içerir: 
    • dil ve ülke seçimini hatırlayarak ilgili içeriği sunmak; 
    • Nomad Club üyesinin sisteme giriş yaparken üyelik numarasını takip etmek;
    • uçuş rezervasyonu yaparken seçilen kalkış havaalanını hatırlamak.

  3. İzleme 
    Web sitemizi ve mobil uygulamayı (uygulamaları) nasıl kullandığınız, nasıl gezindiğiniz ve nasıl işlem yaptığınız hakkında istatistiklerin toplanması için, bunlarla sınırlı olmamak üzere, aşağıdakileri içerir:
    • anket aracılığıyla geribildirimlerinizi toplamak;
    • web sitemizin kullanılabilirliğini geliştirebilmemiz için siteyi nasıl kullandığınıza, gezindiğinize ve işlem yaptığınıza dair fikir edinmek.

  4. Pazarlama 
    İlgili mesajların gönderilmesi için, bunlarla sınırlı olmamak üzere, aşağıdakileri içerir:
    • Web sitemizin pazarlama amaçları için sayfanın farklı sürümlerini sunmasına izin vermek; 
    • Üçüncü tarafların ilgili reklamları görüntülemesine ve etkinliğini izlemesine izin vermek;
    • Bizim web sitelerimizde ve başka seçilmiş web sitelerinde davranışlarınıza dayalı olarak ürün seçimi sunan ilgili mesajları görüntülemek.

  • Çerezler hangi kişisel bilgileri toplar?

Genellikle bir çerez, tarayıcı hakkında bilgi içeren bir metin dizesi içerir.

Kullandığımız çerezlerden bazıları, sizinle ilgili daha fazla kişisel bilgi saklayabilir. Ancak bu durum, sadece kendiniz bu kişisel bilgileri sitemize verdiğiniz takdirde mümkündür.

  • Çerezler nasıl silinir ve nasıl engellenir?

Tüm veya bazı çerezleri reddetmenize olanak tanıyan tarayıcınızdaki ayarı etkinleştirerek çerezleri engelleyebilirsiniz. Ancak tüm çerezleri (temel çerezler dâhil) engellediğiniz durumda sitenin tamamına veya bazı bölümlerine erişemeyebilirsiniz.

Tarayıcı ayarlarınızı çerezler toplanmayacak şekilde değiştirene kadar, sitemizi ziyaret ettiğinizde sistemimiz çerezleri yayınlamaya devam edecektir. Çerezleri devre dışı bırakmak veya silmek, cihazın tanımlanmasını ve ilgili verilerin toplanmasını engellemez.

  • Çerezler nasıl devre dışı bırakılır?

İnternet tarayıcıları, çerez ayarlarınızı değiştirmenize izin verir. Bu ayarlar genellikle İnternet tarayıcınızın "Seçenekler" veya "Ayarlar" menüsünde bulunur. Aşağıdaki bağlantılar bu ayarları anlamak için yararlı olabilir. Aksi halde, daha fazla bilgi için İnternet tarayıcınızdaki "Yardım" menüsünü kullanabilirsiniz.

Internet Explorer çerez ayarları
Firefox çerez ayarları
Chrome çerez ayarları
Safari çerez ayarları

  • Onayımı nasıl geri çekebilirim?

Bize tanımlama bilgilerinin kullanımı konusunda onay verdiğiniz zaman, bilgisayarınız veya cihazınızda bir dahaki sefere hatırlamak üzere bir tanımlama bilgisi saklayacağız. Bu tanımlama bilgisi süresi periyodik olarak (ve her durumda 13 ay içerisinde) sona erecektir. Herhangi bir zaman onayınızı geri çekmek istediğinizde internet tarayıcı ayarlarınızı kullanarak tanımlama bilgilerinizi silmeniz gerekecektir.

Tanımlama bilgilerinin silinmesi veya engellenmesi ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen: http://www.aboutcookies.org/Default.aspx?page=2 adresini ziyaret ediniz.

 

Diğer sitelere bağlantılar

Web sitemiz, size kolaylık ve bilgi sağlamak için diğer web sitelerine bağlantılar içerebilir. Bu sitelere geçiş yaptığınızda sorumluluk size ait olup Air Astana bu web sitelerinden sorumlu değildir. Kişisel verilerinizi web sitemiz ve mobil uygulama (uygulamalarınız) üzerinde korurken, bağlantısını verdiğimiz diğer sitelerin politikalarını veya onlarla paylaşabileceğiniz kişisel verilerinizin kullanımını kontrol edemediğimiz gibi bunlardan sorumlu değiliz. Bu Gizlilik Politikasının diğer web siteleri için geçerli olmadığını göz önünde bulundurmanızı ve onların politikalarını incelemenizi önemle tavsiye ederiz.

 

Gayri reşitler

Sunduğumuz hizmetlerin doğası gereği, yerel havacılık veya güvenlik düzenlemeleri de dâhil olmak üzere mevzuatın gerektirdiği durumlarda veya ulaşım hizmetlerini sunmak ve ihtiyaçları karşılamak için çocuklar hakkında kişisel bilgileri içerebilen bilgi toplayabiliriz. Uçuş yapmak için ve bununla ilişkili hizmetleri çocuğa sunmak için gerektiği durumlarda kişisel bilgileri muhafaza edebiliriz. Yasalar gereği veya güvenlik ve koruma açısından gerekli olmadıkça, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde 18 yaşından küçük çocuklardan veya başka yaşta olan çocuklardan doğrudan kişisel bilgi toplamıyoruz.

Air Astana, şirketin web sitesine ve mobil uygulamalarına erişimi olan şahısların yaşını belirleyemez. Bilgi ve rızanız olmaksızın Air Astana'ya kişisel verilerini sağlayan (ilgili mevzuata istinaden) gayri reşit bir çocuğun ebeveyni veya vasisi iseniz, ilgili kişisel bilgilerin silinmesi için customer.relations@airastana.com adresinden Air Astana ile iletişime geçmelisiniz.

 

Google Analytics, Facebook Pixel ve Yandex Metrica

Sitemiz, Google, Inc., Facebook ve Yandex LLC tarafından sağlanan sırasıyla Google Analytics, Facebook Pixel ve Yandex Metrica, web analizi hizmetlerini kullanmaktadır. Bu hizmetler, www.airastana.com sitesinin kullanımınızı izlemek, analiz etmek ve raporlamak için çerezler kullanır (yukarıdaki çerez politikamıza bakın). Bizim Google Analytics tarafından toplanan IP adresleri anonimdir. Daha fazla bilgi için Google, Facebook ve Yandex Gizlilik Politikalarını okuyun.

Google Analytics kullanmayı devre dışı bırakmak için şu bağlantıyı kullanın: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout .

Yandex Metrica kullanmayı devre dışı bırakmak için şu bağlantıyı kullanın: https://yandex.com/support/metrica/general/opt-out.xml .

Kullanım retleri çerezlere dayalı olduğu için yeni bir cihaz kullandığınız zaman veya tarayıcınızdan çerez dosyasını sildiğinizde ret işlemini tekrar yapmanız gerekebilir.

Facebook Pixel hakkında daha fazla bilgi için, lütfen aşağıdaki web sitesini ziyaret edin: https://www.facebook.com/business/gdpr .

 

Elektronik bülten hizmetleri

Elektronik haber bülteni gibi iletişim türünden yararlanmak için abone olduğunuzda, elektronik bülten ile anketler ve özel teklif haberleri gibi diğer mesajların size gönderilmesi için Air Astana’ya elektronik posta adresinizi kullanma izni vermiş olursunuz. Elektronik bültenlere Nomad Club üye hesabından veya airastana.com adresindeki "Özel teklifler" sayfasından ulaşarak kaydolabilirsiniz.

İzninizi iptal ederek Air Astana'dan e-posta ile bilgi almak istemiyorsanız, bunu istediğiniz zaman mektubun altındaki "abonelikten çık" bağlantısını tıklayarak yapabilirsiniz.


İletişim

Kişisel verilerinizin Air Astana tarafından korunmasıyla ilgili bir sorunuz veya şikâyetiniz varsa, lütfen customer.relations@airastana.com adresine yazınız. Talebinizi aldıktan sonra en geç bir ay içinde sizinle iletişime geçeceğiz.

Kişisel bilgilerinizi görüntülemek, düzeltmek ya da bu bilgilerin Air Astana tarafından kullanılması ile ilgili şikâyetinizi yöneltmek için, kimlik belgenizin bir kopyası ile birlikte yazılı talebinizi ayrıca aşağıdaki adrese de gönderebilirsiniz:

Air Astana A.Ş.
Müşteri Hizmetleri Departmanı
Zakarpatskaya cad., 4A
Almatı, 050039
Kazakistan
+7 727 258 41 36